sts

Alla inlägg under november 2015

Av Elise - 22 november 2015 15:11

Här är en näringstät skål ska jag säga! 2 frysta bananer, några skvättar vatten, typ 1 1/2 dl frysta blåbär, 2 tsk Acaipulver, 1 msk mighty greens från alpha plus, och toppat med 1 msk chiafrön och en näve chasewnötter!:D och look at that colour thooo! De syns inte så bra i kameran men vilken färg irl! Inga färgämnen här inte ;)
Och idag är de då söndag.. Körde ju då ett teknikpass kl. 10, sen åt ja lunch efter de, vilket var massa ris, från igår, med ett paket bönor, gurka, och chilisås!:D enklare än så blir de inte..
Btw allrså chasewnötterna smakar verkligen ingenting.. Haha

Och efter att ja ätit så plockade jag å min brorsa ihop massa ihopkrattade löv å la ner i sopsäckar :) tog bara 20-30 min men skönt att de blev gjort..

Så de som e kvar på dagen e massa chill och förhoppningsvis fotvård av mamma som ja skulle fått för veckor sen..

Och frukosten var bara chokladgröt med honung..;)

Av Elise - 21 november 2015 20:23

Lördaaaag :D cheatdaaay! Så ja vart daktist rätt mätt efter lunchen, så de ja åt efter de va cheatet..! Sen typ 1h efter de på bild åt ja lite lakrits också ;) å nu äter ja 1 mandarin och en kopp te!:) och ja gjorde faktist nyttiga chokladbollar ;) dock hade ja i för mkt kokosolja och för mkt kaffe.. Men nöjd ändå!:) så ta absolut inte lika mkt kokosolja som ja fjorde.. Haha..
Ja har receptet i nå tidigare inlägg i min blogg, men kan skriva de igen :) ja gjorde halva satsen idag så ja fixk 5 chokladbollar! (Möjligtvis 6st, minns inte om mamma tog en elr inte, haha!)
Men mitt cheat blev då 5 st chokladbollar, sista biten av saffranslängden, "några" praliner från en paradisask (åt några fler förutom de på bilden också hehe), och en lingonpepparka!:D fast hade på smör efter bolden också, glömde de innan, hehe..
Men chokladbollarna är faktist veganska också!:) ja märkte de när ja läste receptet, haha :) elr i receptet första gången hade ja honung, men hade agavesirap denna gång så de blev helt veganskt!:D

Och ja ursäktar bakgrunden.. Menmen, så får de va!



Ca 10st veganska chokladbollar

8-10 dadlar
2 1/2 dl havregryn
2 msk kakao
0.75 dl kokosolja
2 msk kaffe
1 krm vaniljpulver
1 nypa salt
1-2 msk agavesirap

Mixa ihop allt (rekommenderar att ta havregrynen och dadlarna först) i en mixer. Rulla sedan till önskar storlek på chokladbollarna, och rulla i kokos. Låt stå i kylen i 30-60 min, sen är de bara att njuta!:)

Så lördagen är snart över. Har inte badat, men har tvättat håret och har just nu en ansiktsmask som ja ska gå å skölja bort :) hoppas er lördag vart nice, imorn blire söndagsträning för min del! De händer verkligen inte ofta faktist ;)

Av Elise - 21 november 2015 14:05

Lördagslurre ;) resten av sojafärsen från typ iförrgår, ris, potstis, och 2 chilibiffar! :) redan ätit 1/2 från tallriken ;)
Och idag tar ja vilodag! De blir ett teknikpass med boxningen imorn istället :) skönt med en ledig lördag föe engångsskull!:)
Och frukosten imorse blev bananpannkaka, med typ 1/2-1dl havremjölk i för lite extra volym, toppat med apelsinchoklad-smeten!:D mums! De är en lördagsfrukost ;) sen har ja småätit på lite chasewnötter och choklad!:) fårse va ja hittar på för trevligheter sen då;)
Men idag ska jag nog slappa hela dagen! Ska bada, tvätta håret, ha ansiktmask, och kolla på film och yt hela dagen!:D och cheatday på de är ju inte helt fel!;) känner ja för de kanske ja rent av går å handlar nå gott sen ;) elr så kanske ja slänger ihop nåt gott av de vi har hemma..? De får vi se ;)

Men juste, igår åt ja oxfilé å massa potatisgratäng till middag!:D alltså ja har potatisgratäng under heela salladen på vilden, och gick å hämta en till portion! Var proppmätt kan ja lova! Haha!:D men Gud va gott de va me oxfilé.. Helt perfekt tillagad!

Och nu ska ja äta å mysa ner mig med lite yt!

Av Elise - 20 november 2015 16:09

Jahopp.. Mitt första gallstensanfall idag då.. Sånt händer inte varje dag! Och först visste jag ju inte att ja fixk de.. Ja fixk lite ont i magen efter att vi åt mat i skolan, sen vart de liksom värre ä värre, så fixk åka hem på kemin.. Och sen när ja kom hem (ca 1h efter att ja börjat få ont) vart de ännu värre.. Ja sprang runt i huset på övervåningen mellan toan å mitt rum (ville bara röra på mig) och satt på toagolvet och skrek i en kudde med en handduk över å visste inte va ja skulle gö.. Hyperventilerade på de också.. Och vart helt yr på de.. Å så va ja själc hemma haha! Men mamma sa att ja skulle ta 2 magnesiumtabletter och dricka kolloidalt silver.. Så efter att ja hade gjort de la ja mig på sidan i sängen, elr, alltså, med benen på sidan och överkroppen upp mot taket.. Med böjda ben alltså, så ja låg vriden med magen.. De gick över efter typ en halvtimme som tur va.. Alltså från att ja började cykla hem.. Men de va en upplevelse må ja säga.. Mamma har haft njurstensanfall ttp 4ggr i sitt liv, å när vi var hos näringsterapeuten så såg vi att ja hade problem me gallan.. Så, Aa.. Och mamma sa att de förmodligen är bäst att inte träna idag, men så envis som jag är så vill ja gö de iaf.. Men ska försöka ta de lugnt iaf..
Så preworkouten blir 3 tjocka riskakor med agavesirap (äntligen) och banan, och en med jordnötssmör, sen en liten rosmacka (2 skivor) med skinka och gurka ;) sen lite chasewnötter å lite godis! Fredag it is ;) sen efter träningen ska ja äta en riktigt smarrig middag! Oxfilé!:D Mummms!! Åh så skönt med fredag också..

Och igårkväll åt jag en vegansk middag :D fullkornsspaghetti med sojafärs och chasewnötter!:D stekte färsen i 5 min i kokosolja, å hade sen i massa ketchup, salt, 1/2 dl vatten ungefär (hade i de föest) å pastakrydda!:) easy as that! Och vart tom godare än ja toedde!:D

Men ja märkte nu att ja inre tog kort på min preworkout, men ni såg ju vad ja äter..;) så nu ska ja äta upp å gå å träna! Trevlig fredag på er! Inga gallstensanfall hoppas jag att ni haft haha!

Av Elise - 19 november 2015 16:18

Fredag imooorn!:D fan va skönt.. Och de firas med lite after eight-glass ;) 1 fryst banan, 1 färsk banan, och min sista Questbar..! Ja tänkte ta en double chocolate chunk, men såg att den gixk ut förra månaden.. Varför åt ja inte den tidigare..!? Fan..

Men idag äre vilodag, och idag ska ja också få massage!:D om 40 min också faktist..;) gött! Kommer sitta som en smäck..!

Men imorn har vi kemiprov, som ja känner att ja inte kan nånting alls till, så måste plugga ikväll.. Sen på måndag har vi matteprov, på torsdag spanskaprov (som kommer gå sämst av alla) och på fredag inlämning av svenska/SO.. Uh.. Är så skoltrött..!! Åååh, kan inte tänka mig hur ja kommer va de sista veckorna innan jullovet..?

Men vi har inge macapulver kvar hemma nu, så imorse åt ja en gammal gröt-variant!:D havregryn, vatten, 3 äggvitor, 1 banan, jordnötssmör, å kanel!:D mums! Älskar jordnötssmör!:D
Och i skolan vart de ris, potatis, ärtor å remouladsås.. Lyxlurre ;)

Men btw, ja har saker att göra Typ varenda helg nuförtin :D tycker de e skitkul! Förut gjorde ja ju typ aldrig nåt.. Tex, så förra lördagen vare ju gala, lördagen innan de en annan gala, nu till helgen ska ja dock inte göra nånting vad jag vet, nästa helg ska jag å mamma på en hälsomässa i Stockholm, och helgen efter de är de boxnings-SM!:D sen efter de har ja inte hunnit planera så långt ;) men de e skitkul nu när ja får lite matcher!! I början fick ja ju aldrig match för att de inte fanns motståndare, men nu har vi ju kommit på att vi kan göra uppvisningsmatcher, som inte kommer med i boken alltså ;) så vi kan tänja lite på vikt å ålder å så.. Men de e helt okej!:D dock så borde de ju bli en riktig match på SM antar ja.. Har gått ungefär 4 matcher just nu (amatör alltså) varav 1 var riktig..;) det va den för 2 helger sen!

Men nu ska ja äta upp å dra till massören sen :) vi hörs!

Juste, middan igår blev sötpotatis, vitlök, å morötter i ugn (vilken surprise) och 1 förpackning kikärtor med tacosås, och 3 skinkskivor!:)

Av Elise - 18 november 2015 16:04

Halva veckan avklarad! Åh, ja känner verkligen hur skoltrött ja börjar bli nu.. Ge mig looov..!
Och preworkouten idag blir inget ovanligt.. De 5 sista riskakorna, en med jordnötssmör, sen 4 gluten- och laktosfria knäcken, med kokosolja å gurka, och ett glas med apelsinjuice å en true.. Känns som ja har väldigt lite energi idag.. Bara inte ja får en koffeinchock som ja fick förut å blev skakig..! Men de hoppas vi inte på.. Elr att ja känner mig svag.. Aja, bara de känns bra!

Och dagen idag har varit seg å jobbig, som vanligt.. Alltså ja känner verkligen hur ja Behlver lov nu..! Och vi har typ 3 prov nästa vecka också.. Nu fårom väl ta å lugna ner sig här..

Men ja antar att ni märker att ja inte har nå vettigt å säga, haha.. Alltså min hjärna känns så slutkörd idag!

Juste, igår vart de en väldigt mumsig middag!:D kyckling i nå bacon-ish-sås i ugn, och basmatiris!:D åt också lite rester från mina rotfrukter iförrgår hehe.. Och kunde inte låta bli en till portion också! De va så gott!:D

Och äggen va slut idag, så fick ta havregryn med vatten, å hade bara i havremjölk sen, å bananerna va också slut, så hade ett äpple med russin å kanel.. Funkar de också :)

Av Elise - 17 november 2015 14:58

Vart inge gym idag, men de blev lite lätt träning hemma med väldigt lätta hantlar istället :)
Men ja åt vanlig frukost, och drack vanliga proteinshaken efteråt :) 1 banan, 2 skopor chokladprotein, å 2 dl havremjölk :) sen på hemkunskapen gjorde vi pizza också.. Ja gjorde en vegansk..;) hade på tomatpuré, krossade tomater, champinjoner, banan, ananas, vitlök, å pizzakrydda.. Ja tror de va de :) de vart faktist förvånansvärt gott haha! Ananasen och bananen gjorde verkligen mkt!:p de vart väldigt gott! De tycker ja ni kan prova hemma ;) venne va ja tänkte när ja hade på vitlök, men den smakade inget så, haha! Skivade 2 hela klyftor å spred ut :p
Och just nu äter ja 2 stekta bröd med stekta champinjoner på, och en chokladbit som ja köpte på kreta! Fortfarande inte ätit den, haha ;p

Och "träningspasset" har ni nedan :) vart något väldigt enkelt bara! Och uppvärmningen är på bild ;)

Och nu har ja resten av dagen ledig..! Ska nog måla naglarna..;)

15 jump squats
20 pulserande utfall bakåt
10 sido-utfall/ben
10 Hantel-marklyft
20 Hoppande utfall
20 Explosiva Donkey kicks/ben
20 kissande hunden/ben

x3

Av Elise - 16 november 2015 16:09

Usch.. De e redan mörkt ute! Inte nice.. Kommer ju va becksvart när ja går till träningen..
Men nu är nationella klart i svenska också.. Skönt! 2st avklarade haha..
Men preworkouten blir bara 5 riskakor, en med jordnötssmör, och 4 gluten- och laktosfria knäcken (va längesen ja åt dessa) med kokosolja, gurka, å 1 skinkskiva!:) och i skolan blev de ett äpple å "kyckling"pytt till lunch.. Alltså, de få kycklingbitar ja fixk smakade straight up hundmat.. De va inte nice!
Å vanliga frukosten då..;)

Men sen lite senare, ja tror efter jul nångång, så ska ja vara utan mjölk och gluten i 1 helt år.. De kommer nog bli cväldigt tufft! Mamma va utan gluten bara i ett halvår, och de tyckte jag verkade drygt, men nu blir de inge gluten ELLER mjölk i ett helt år! Kommer verkligen bli tufft.. De e ju gluten och/eller mjölk i ttp allt.. Ännu större anledning stt äta veganskt alltså ;) elr så kanske ja äter ännu mer kött för att ja inte kan äta gluten.. Hm.. De får vi se helt enkelt! Men tills dess ska ja gotta mig på mjölk å gluten.. Typ.. Haha!

Ovh imorn blir de, tror jag, gym för första gången på 2v igen!:) ja troor ja ska kö de schemat ja kört med imorn och kanske på lördag, sen ska ja nog byta.. För får inte träningsvärk längre!

Men nog om de. Nu ska ja äta så ses vi som vanligt imoorn, hoppas er måndag var bra!:)

Ovido - Quiz & Flashcards