sts

Alla inlägg under januari 2016

Av Elise - 21 januari 2016 18:24

Fredag imorn!:D Gud va skönt.. Å match iövermorgon!:D jäkligt taggad..! Hoppas de går bra.. Ska gå 2 viktklasserna tyngre än min egen nämligen.. Så blir en större frukost än 2 ägg å 2 äggvitor ska jag säga!

Men imorse åt ja faktist min "gamla hederliga" gröt till frukost! :) va ett tag sen ja åt den nu så ville prova! 1dl havregryn, 2 dl vatten, koka ihop, sen 1dl havremjölk, 1 banan, toppat med jordnötssmör och kanel, och 3 stekta äggvitor på sidan istället för i gröten!:) de höll ja mig mätt på..

Sen hade vi en sånhär prova-på dag på olika gymnasielinjer, så ja hade valt naturvetenskap.. Å vi fick sluta 1 1/2h tidigare idag!:D
Och ja åt inget snack i skolan, men åt lunch.. Sallad, gurka, morot, keso, och nån skinkgratäng :) inget gluten för engångsskull!
Sen när ja kom hem idag åt jag chasewnötter, och 2 st gluten- och laktosfria knäcken från Wasa, med kalkon och stekt ägg+ äggvita på :)

Och nu äre dags för middag.. Blev inget jättespeciellt :P 2 mixade bananer med 1 dl havremjölk, 50 g hampaprotein, 1 msk kakao, 1 msk mighty DTX från alpha plus, och toppat med agavesirap!:)
Och middagen igår blev fransyska (rester) och lite proteinglass-ish gjort på 2 frysta bananer, 1 portion chokladprotein, mighty DTX, å havremjölk :)

Och alltså de märks idag att jag har vilodag, har massa energi just nu.. Men valde att vila pga mitt knä/smalben.. Förmodligen det smartaste! Istället för å chansa å springa på löpbandet liksom..

Men nu taggar vi till, fredag imorn!:) först skola, sen träning, och match och cheatday på lördag!:) wooh!

Av Elise - 20 januari 2016 16:10

Preworkout-timeee! Blir 1 stor banan med de sista av heavenly spread från Renée voltaire, en riskaka med jordnötssmör å agavesirap, och en celsius!:) och "lite" chasewnötter på de.. Alltså, de är inte smart att ha chasewnötter nära mig! Kan inte sluta äta..

Å i skolan åt jag 1 banan, 1 mighty bar, och till lunch blev de nån potatissoppa, och ärtor.. De skulle inte förvåna mig om de e mjöl i soppan, men de hoppas jag verkligen inte! Mitt glutenfria år har ju inte börjat så bra.. Ska baara äta upp geishorna..;) men måste bli noggrannare.. Ja får väl bara äta grönsaker om de ska vara så! Sen äter ja mer när ja kommer hem.. Ja gillar å gö så, för att ja får äta mer hemma då (hihi) men inte så kul å äta ärtor å morötter i skolan.. Men ja får väl välja! Blir ju förmodligen mestadels grönsaker i skolan, för tydligen ska de ju va gluten i allt.. Därför alla blivit så korkade eller..? Men fan alltså ja har ångest över blodpuddingen, haha! De går ju inte å göra nåt åt att jag åt blodpuddingen, å de är ju inte hela världen, men ändå..

Och jag har kommit hem från ett lättare boxningspass själv nu också :) rätt skönt me elevensval ;) lite småtråkigt å va helt själv, men äsch.. Snart träning igen!;) då blire inte så tomt.. Om 1 1/2h är jag påväg!:)

Och igår skulle de blivit råris och lövbiff till middag, men jag åt ju rester istället.. Inget slöseri här! Här hemma är DOM väldigt jobbiga, dom gör 1-2 portioner extra så mamma ska äta till lunch nästa dag, men hon gör ju inte de typ 7/8 gånger.. Så är de nånting jag kan äta äter jag de dagen efter! Så finns de kvar i kylen ikväll äter jag lövbiff å nå mer till middag..

Men imorn ska jag träna själv, så jag funderar på att ta en vilodag imorn.. Eftersom de e match på lördag, å ja känner att ja ansträngt mina benhinnor.. Eller, speciellt min högra, för de e den jag har ont i.. Bär jag en väska får jag ont i högra knät Också.. Men har ont i högra smalbenet hela tiden.. Förmodligen överansträngt :/ är ju inte alls van att springa.. Och så har jag ju vrickat/stukat min fot ganska rejält förra sommaren, just högra foten, så ja är väl lite svagare i den fotleden, så då blir de säkert mer påfrestning för hela höger sida.. Så blir nog en vilodag imorn! Om ja inte får nå energiryck å bara måste träna.. Troligtvis inte..;)

Men nu ska ja äta så ses vi imorn! Snart helg!:D

Av Elise - 19 januari 2016 17:39

Woo, dagens träning avklarad :) 2 gympass! Dock lite omvänt.. Körde först ben på morgonen (inte ett helt benpass, men mer om de sen), sen skolan, sen hem å äta, och vidare tillbaka till gymmet för ett pass med min tränare :) där blev de lite "lättare" intervaller, sen bänkpress, dips, och latsdrag :) 3 set av allting.. Sen stretching!:) å nu sitter jag i sängen, och klockan är halv 6. Äter sista målet och har kvar rätt mycket av kvällen!:) den har bara börjat!

Men imorse åt jag en omelett gjord på 3 hela ägg och 1 äggvita, sen med champinjoner, gurka, å tomat. Med salt :) sen körde jag lite ben med Matilda igen! Men hade inte mkt tid på mig, och lite andra maskiner, så de blev bara lite knäböj, marklyft, och 3 set med gående utfall med dålig kontakt, haha! Men! Jag satte ett PR på knäböj!:D 50kg! Närmar mig min kroppsvikt! :D kände mig stark! Sen körde jag typ upp till 45kg i mark :) så de va ett bra sätt att starta dagen på!
Sen kom jag hem å åt en mighty bar, duschade å gjorde nig iordning, och for till skolan!:) sen slutade vi 14.30 Då kom jag hem, tog bort sminket, och åt en preworkout!:) vilket var 1 riskaka med jordnötssmör å agavesirap, och min jordnötssmoothie!:D recept finns några inlägg ner.. En vegansk preworkout märkte jag nu..:P
Juste, i skolan åt ja ärtor med blodpudding och lingonsylt... Och efteråt kom jag ju på att de e gluten i blodpudding! Uh.. Va drygt! Men gjort e gjort.. De e ju gluten i geishan som ja har också, men måste äta upp den.. På min cheatday då alltså ;)

Och nu efter passet äter jag rester från igår! Sötpotatis/morot och nån kycklingwok-ish med créme fraiche och kokosmjölk!:) sen, klockan är ju bara halv 6, så blir ja mer hungrig senare kanske ja äter nåt litet.. Vi fårse :)

Men imorn äre träning igen! Dubbla..;) blev dubbla pass igår, idag, och imorn.. Sen ett pass på torsdag, ett på fredag, match på lördag, och vila på söndag!:) så 9 pass denna vecka!
Juste, åt 2 glutenfria knäcken med kalkon också..:P

Men alltså har fått lite ont i smalbenen har ja märkt.. Undrar om de kan va för att vi ökat så mkt på träningen..? Kände de verkligen när ja sprang idag.. Som om ja har kramp i smalbenen ungefär? Vet inte riktigt..

Nu ska ja äta min mat som nästan kallnat! Ses imorn!:)

Av Elise - 18 januari 2016 15:53

Sorry att ja va död igår..! Men ja gjorde verkligen ingenting på dagen.. Min frukost blev en såndär jordnötssmörssmoothie, och lunchen rester.. Lite mkt rester, typ 2 portioner, haha.. Men de va tydligen fransyska, sen nån god sås och ris..:)
Sen låg jag bara med iPaden i sängen hela dagen, tills klockan typ 18-18.30 Då kom Matilda så badade vi!:) de va skönt! Alltså ja har verkligen fryst mycket mer än vanligt.. Jag fryser hela tiden! Hela vårt hus, och Speciellt mitt rum, är så kallt! Speciellt på morgonen å kvällen.. Inte så jättemkt nu på eftermiddagen, men ändå.. Inte skönt!

Sen blev mitt mellis igår en bananpannkaka, och middagen blev tacos utan bröd!:) så köttfärs med grönsaker å tacosås..:p men blev bra de å! Sen när Matilda va här åt ja 1 msk jordnötssmör å 1/2 apelsin..;) så de åt ja igår! Å vi bubblade å snackade å hade de mysigt.. Alltså, när vi badar tömmer vi ut lite vatten å fyller pp me nytt, varmare vatten typ 4/5ggr.. Vi badar ibland i nästan 3h! De e så mysigt :) vattnet ginner liksom bli kallt, haha.. När ja badar själv badar jag bara i Max 1h typ.. Inte lika kul ;)

Men ja. Sen måndag idag då. Inte lika jobbigt som ja trodde faktist, som tur va :) frukosten blev äggröra gjort på 2 hela ägg å 3 äggvitor, 1 dl havremjölk, salt, å vitpeppar :) å en mighty bar som snack.. Å lunchen blev ärtor å morötter.. Dom kan väl ta å fixa nån glutenfri lunch snart..!
Sen när ja kom hem åt ja lite chasewnötter och de sista av vindruvorna..

Å nu äre dags för preworkout!:D 1 banan med hasselnötssmör, 1 riskaka med jordnötssmör å agavesirap, å dom siista 2 pepparkaksbollarna.. Fårse om jag gör nya nån gång snart.. Då måste ja handla lite ingredienser :/ men de e ju verkligen snabba å smidiga å ha i kylen.. Ja vet inte om de egentligen håller så länge som ja hade dom i kylen, men de smaka inge konstigt så ja åt på!
Och juste, en celsius också.. Shh..;)

Och nu äre dags å mumsa för jag e hungrig! Sen träning. De skulle komma några å sparras, inte med mig dock, men från 2 andra feån klubben :p blir intressant! Klubben som kommer har vart å sparrat vid oss förut :)
Sen äre ju match i helgen också.. Spännandeeee :D

Av Elise - 16 januari 2016 20:01

Jahopp.. Va händer en lördagkväll då.. Youtube och cheat blire för min del i alla fall :) har precis lagt mig i sängen efter att ha ätit supermumsig middag (nå kött me ris å nån smaskig sås), tvättat ansiktet, tagit på mig myskläder, och vart på en mindre boxningsgala..:) ca 10 matcher tror ja de va.. Så tog 2h!:) åkte härifrån runt 15, å kom då hem 19.30 :)

Och inatt har ja sovit ungefär 2 1/2 h.. Lite slut känner ja mig, men de känns som ja borde vara tröttare än vad ja är.. Haha, speciellt efter att ja vart på gala och tränat imorse..! Vart ett lugnt teknikpass idag bara :) körde lite "southpaw"-style som min tränare uttryckte de, haha! Alltså så satte vi upp ett rep över ringen så gick ja fram och tillbaka och rullade och slog :) gick smidigt!
Så till frukost åt jag, gissa..? 2 ägg å 2 äggvitor! Sen efter 1h teknik kom jag hem å åt chasewnötter (mer än de på bild) 1 banan, och 1 msk jordnötssmör!:) ja åt faktist 1 msk jordnötssmör när ja kom hem för en halvtimme sen också, haha.. ÄLSKAR jordnötssmör!:D kommer förmodligen äta ännu mer när ja går ner sen också..
Sen efter 2h fick min lunch bli en jordnötssmörssmoothie :) ja va rädd att den inte skulle vara så mättande, men vart riktigt mätt faktist! Receptet är i inlägget nedan :) men ja åt 13 geisha också, så kanske drf ja kände mig så mätt å, haha..

Men aa. Sen kom jag ju hem å åt jordnötssmör å köttet, å nu ligger ja i sängen :) lite senare, om kanske 30-60 min, ska jag gå ner å hämta glass, jordnötssmör, chasewnötter, å äta upp chokladen på bild nedan och kaanske möjligtvis lite mer geisha :) cheatdaaaaay! Älskar lördagar..;)

Och nästa helg är de match.. Efter nästan 2 månaders matchpaus.. Hoppas de går bra! Blir en viktklass högre, för att de inte finns nåt motstånd i min viktklass.. Men de blir kul :)

Nu ska ja slappa å smälta maten lite, sen blire massa gotte!:D syns imorn!

Av Elise - 16 januari 2016 13:52

Här kommer ett gott och mättande recept på en jordnötssmörssmoothie :) som dessutom är vegansk! Den är enkel, god, mättande, och bra för både kroppen och djuren!:)

Så till detta recept behövs:

1 banan (fryst eller färsk, beroende på hur du vill ha konsistensen på smoothien)
4 dadlar
1 msk kakao
1 msk jordnötssmör
1/2 tsk vaniljpulver
2 dl ekologisk havremjölk

Så man blandar bara alla ingredienser i en matberedare/mixer, häller upp i ett glas/en skål, å njuter!:) de va mycket mer mättande än vad jag trodde! Och jag hade en färsk banan, så smoothien blev väldigt vattnig, men de e också nice :) men vill man ha riktig smoothiekonsistens ska man nog frysa bananen.. Sen stod de 2 msk jordnötssmör i recept, men jag tog 1..;P de blev också gott! Men vill man ha lite extra jordnötssmörssmak äre bara att ta en till! Sen skulle man ha mandelmjölk enligt receptet, men ja hade havremjölk å de fick duga!:) riktigt bra recept!

Dehär receptet passar bra som preworkout/postworkout också!:D de e massa bra saker i :)

Näringsvärde för smoothien, (enligt mitt lite justerade recept):

410 kcal
12g protein
57g kolhydrater
14g fett

Så gillar du jordnötssmör så ta å testa detta!:) smoothien blir söt å god från dadlarna å bananen också..:)

Dehär tillsammans med "lite" geisha blev min lunch!:)

Av Elise - 15 januari 2016 20:12

Fredaaaaag!:D Gud så skönt.. De firas in med masssssa sötpotatis och kyckling från igår!:) blev typ 2 portioner över, haha :P men mätt kommer ja i alla fall bli..
Träningen gick väl helt okej :) i början kändes de riktigt bra, vi körde uppgiftsparring, å började me singelslag, de tyckte ja gick super, sen blev de 2 slag, 3 slag, å 4 slag.. Gick sämre å sämre haha.. Men ja va helt slut i huvudet efter skolveckan.. Men gick ändå helt okej :)
Och preworkouten blev 1 riskaka med jordnötssmör å agavesirap, 1 fröknäcke, å 2 pepparkaksbollar, sen en celsiuuuusss.. Hihiii..
Å i skolan åt ja en banan å en mighty bar!:) å lunchen blev köttfärssås med ärtor å nå fruktblandning.. Va typ banan, ananas, tomat, å lök.. Haha, lite weird.. Men testade ändå :P
Å frukosten 2 ägg å 2 äggvitor!

Å imorn äre träning kl 9. Men vi ska vara där 8.50 (brukar nämligen va lite sen på lördagar, hihii). Blir förmodligen lugn teknik. Sen ska vi åka å kolla på en boxningsgala ca 1 timme härifrån! De blir bara jag å ena tränarn, men blir intressant ändå :) har för mig att galan började 16, så vi åker väl kanske runt 14.30-15, venne riktigt.. Vi fårsee helt enkelt :)
Sen på söndag blire vilodag. Å på måndag börjar skolan igen... UH.. Börja om allt igen..

Men nu ska ja äta upp, duscha, slappa, å sova! Syns imorn!:) fårse om de blir cheatday imorn elr på sö..;)

Av Elise - 14 januari 2016 21:01

Nu känner ja mig som en riktig hemmafru!:) slängde in lite tvätt i tvättmaskinen innan ja stack till gymmet, sen nu när ja kom hem duschade jag, hängde upp tvätten, å slängde in ny tvätt som ja ska ta ur precis innan ja lägger mig!:) så har ja gjort sötpotatis och champinjoner i ugn med olivolja och salt, sen stekt kyckling!:D min brorsa fick dock krydda dom å hålla koll på dom medan ja duschade å tvättade.. De smakar bra, men ja hoppas verkligen att de e helt klara.. Vill inte bli sjuk liksom.. Första gången jag gör kyckling ;P
Å preworkouten idag blev 2 pepparkaksbollar (har baara 5kvar nu, haha) 1 riskaka med jordnötssmör å agavesirap, sen en celsius och rester från iförrgår.. Ris me chili con carne!:P den preworkouten alltså..;)
Å i skolan blev de 2 bars till mellis, dock bara ärtor till lunch.. Var raggmunk till lunch.. Så va verkligen hungrig sen, haha!

Men jag va tydligen en naturbegåvning på bänkpress.. Haha..:P var 3 st som höll koll på mig (så ja skulle få så bra tips å teknikkoll å så som möjligt) och de kunde inte tro att ja bara kört bänk en gång innan.. Haha :) fick in andning och stabilitet å så på en gång.. Men såklart åkte jag ju öva mycket :) körde med 30kg också.. Ha, blir säkert starkare i bänk än i knäböj..!
Men jag sprang ju på löpbandet först, å ja sprang 1km på 8km/h, sen 1 km på 13.5km/h, 8 en till km, å 13.5 sista kilometern :) så sammanlagt 4 km :) de va skönt! Sen körde jag ju då bänk, och fick lite tekniktips i dips, och avslutade med lite mage :) bara 2 övningar, men två dryga.. Återkommer om jag har träningsvärk imorn ;)


Nu ska ja käka upp å slappa! Syns imorn! Fredag!:D denna veckan gick fort..

Ovido - Quiz & Flashcards