Direktlänk till inlägg 3 augusti 2015
Ååh! Himmelsk! Och gissa vad.. Den är både gluten- och sockerfri!! Men verkligen inte smakfri ;) Bortsett från chokladbitarna då.. Dom har nog soxker i sig :p men man kan ju köpa sockerfri! Elr kanske tom göra egen ;)
Så ja tycker Verkligen ni ska testa detta recept!! Och allt me de e bra!:D de e enkelt, gott, och har bra näringsvärde! Och receptet går ju att göra laktosfritt också med laktosfri kvarg, och laktosfri choklad!:)
Så vad behöver man då för att göra denna kaka som verkar så perfekt?
3.6 dl havregryn (glutenfria, elr vanliga om de inte spelar någon roll)
0.6 dl linfrön
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
3 bananer (mosade)
0.6 dl kvarg
2 msk honung
3 äggvitor
1 tsk vaniljextrakt/1 krm vaniljarom (jag hade aromen)
1/4 msk kanel
100g mörk choklad (Jag hade den på bild)
Topping:
1/2 banan
Blanda först ihop alla torra ingredienser.
Ha sedan i 3 mosade bananer. Ju mognare ju bättre. Rör om. (I receptet stod de att man skulle använda en matberedare, men ja blandade ihop allt med en sked, och de gick prima!)
Blanda sedan i resten av ingredienserna. Chokladen sist. Hacka/dela chokladen i lagom stora bitar, och rör ner dem i smeten sist.
Häll ner smeten i en form, men smöra och bröa/kokosa formen först.
Skär bananen i tunna skivor, och tryck försiktigt ned uppepå kakan.
Grädda i 25-30 min på 175 grader. En sticka/tandpetare ska komma ut torr.
Sen är de bara att låta den svalna, och njuta!:D ja älskar denna kakan! Bland min nya favorit!:D
Näringsvärde för 1 skiva av 8:
235 kcal
8.2g protein
29.6g kolhydrater
9g fett
Recept: colorfulfoodie @ instagram
Näringsuträkning: mig
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | |||
31 | |||||||||
|