sts

Alla inlägg under mars 2016

Av Elise - 22 mars 2016 19:48

Wooh, en dag kvar innan påsklov :D är inte lika taggad som jag va till sportlovet, för ja e faktist inge trött nu, men klagar verkligen inte på 1 veckas ledighet! Mer fokus på träningen alltså :) så bara SO, spanska, bild, å dubbla idrottslektioner innan påsklov!:) vi ska egentligen ha SOprov imorn, men nån sa att de vart framflyttat, så vi får väl se.. Antingen blir de elr så blir de inte.. Men tänker inte plugga, kommer vara ovärt ifall de inte blir imorn, haha! Typ tvärtom va man borde göra, ja pluggar Inte för "säkerhetsskull".. Haha.. Om ett prov skulle gå åt skogen kvittar väl ;)
Å så hade vi hemkunskapsprov idag å.. Tror väl de gick rätt bra :)

Å imorn ska ja ha cheatday! Haha, på en onsdag... Gick från lördag varje vecka till lördag, fredag, fredag, torsdag, onsdag de senaste veckorna :P men får väl hålla mig i 1 1/2v elr så blir de möjligtvis nåt minicheat till helgen.. Vi får väl se :) men imorn ska jag bada bubbelpool och basta, fira in lovet liksom! Blir jag å 2 till :) så idag har vi köpt maaassa godis, 1 chipspåse, Sprite, och frukt! Väldigt mkt frukt, haha :) vindruvor, jordgubbar, passionsfrukt, 2 olika sorters melon, mango, å banan..! Tror de va allt.. Så blir mkt mat imorn!
Sen sparring på träningen också.. Härligt! Kommer va så mätt å trött imorn.. Haha!

Och idag har ja först ätit gröt till frukost, sen påsklunch i skolan, så åt prinskorv, rätt mkt Janssons, lite sallad å ärtor, å, aa.. Gott vare :) blir säkert rester imorn.. Sen när ja kom hem åt ja 1/2 sats me bovetepannkakor, toppat med frysta blåbär och agavesirap :) sen gymträning! Bänken gick idag :P men istället för å köra triceps fick ja köra lite knäböj istället.. Haha! Men ja kunde inte köra med stången bakom mig, för de gjorde för ont i axeln, så ja fick köra frontböj :P körde på 25, 30, å sen 4 set på 35 kg :) de e ja nöjd med!

Å postworkouten fick bli havremjölk med 1 1/2 portion chokladprotein, å 4 stekta äggvitor med champinjoner, salt, å oregano!:)

Men nu ska ja kolla på youtube, duscha, sova, kämpa igenom skoldagen, sen blire lite onsdagsmys å lov!:) vi ses imorn!

Av Elise - 21 mars 2016 21:16

Tja! Måndag avklarad. 2 dagar kvar innan looov!:D wihooo! Ska bli skönt.. Sista lovet innan sommarlov :o rätt sjukt ändå.. 9an har gått väldigt fort alltså..

Och sovmorgon imorn.. Skönt! Känner inte för att träna på morgonen imorn..

Men juste, träningslägret i helgen gick bra! Har dock gjort illa axeln och tricepsfästet på högerarmen.. Menmen.. Får väl hoppas ja blir bra snart..

Å idag har ja ätit vanliga gröten till frukost.. Sen mighty bar som snack, potatis- och purjolökssoppa med ärtor till lunch, lite yup efter lunchen, sen fick preworkouten bli 3 stekta äggvitor med oregano och salt, och så gjorde jag slut på boveteflingorna..! Hade havremjölk i.. Och såklart en celsius ;) men lite deprimerande att flingorna e slut.. Haha!

Och nu efter träningen drack jag först en proteinshake med 2 dl havremjölk och 1 1/2 portion chokladprotein, och så kokade jag lite bruna bönor med lite annat..!

Och jo, vi ska börja springa på måndagar innan träninfen.. Uh! Vi började idag, och gissa vad.. Mitt i allt började de HAGLA! Gissa om de vart kallt alltså.. Å vi körde intervaller på 60 sek springa och 20 sek gå.. Men jag å en till hamna så långt bakom de andra så vi fick gå på känsla på slutet, haha! Bra kondition vare ja.. Men ja skyller på att ja e minst så ja har kortast ben å minst lungor ;) men så vi sprang alltså i ca 35 min, sen körde vi typ 40 min teknik.. Nu hoppas jag ju att ja INTE blir sjuk, och att de inte blir sånt uschligt väder de kommande måndagarna.. Svinkallt å hagel är ju inte de skönaste i en halvtimmes löpning! Och så hann de blir mörkt också.. Haha! Men de e iaf klart, å de e jäkligt skönt.

Så imorn då, sovmorgon, 3 lektioner, sen chilla, å sen på kvällen är de planerat med ett bröstpass, men vi skulle se hur de gick med axeln och triceps..

Å nu ska ja slappa å njuta lite av sovmorgonen imorn! Godnatt!

Av Elise - 19 mars 2016 14:13

Tja! Kände att de va dags å uppdatera.. Kom på att ja inte gjort de sen i onsdags..? Men ja! Jag är ju på träningsläger i Jönköping just nu :) 2/5 pass är gjorda, och min axel har pajjat.. Har haft liite känningar i ryggen, men det är väldigt lite, och bara nån gång.. Men min axel dock.. Vi körde uppgiftsparring, och ja kände att ja fick lite ont, men tänkte inte så mycket på de.. Och medan ja fortfarande höll igång å va varm, och inte rörda armen/axeln bakåt kände ja inte så mycket, men när vi skulle jogga ner kände ja att de började göra lite mer ont.. Och när vi var klara kände ja de riktigt.. Nu är ja helt stel i axeln och kan inte alls röra den bakåt.. Men vi har haft på liniment, och ska ja en gång, sen om jag har tur så tejpar vi den till sparringen imorn. Men vi har kört parteknik och säck igår, och idag har vi kört uppgiftsparring och lite grunder, sen om 1h ska vi gå tillbaka till lokalen och köra lite mer parteknik, fast utan hjälm så vi ska bara slå i händerna (vi får ju se hur de går då..) sen säckintervaller.. Åh, ja e nervös, men ja tänker köra ända tills ja inte kan lyfta armen, men så långt hoppas jag ju verkligen att vi inte kommer.. Vill ju vara hel till sparringen imorn! Så de e ett till pass idag, sen 7.30 imorn ska vi springa utomhus och köra lite teknik, sen tillbaka å äta frukost, vila lite, och sparring, sen äre slut.. Så vi kommer hem nån gång på kvällen imorn :)

Men ja, ja tänkte göra ett litet inlägg här så ni inte tror ja dött.. Ja hade ju cheatday i torsdags förresten!:) gott vare! Åt en glutenfri hamburgare och pommes till lunch, naturgodis under nationella provet, och sen badade ju jag å Matilda bubbelpool på kvällen, så då åt ja mango, vindrucor, lite godis, å jordnötssmör!:) Yum!

Så, vi ses antingen imornkväll, elr på måndag :) ha en bra helg!

Av Elise - 15 mars 2016 20:54

Första nationella provet avklarat! Tror de gick helt okej ändå, godkänd är jag nog..;p

Men idag körde jag ju veganskt high carb stuk! De blev 70% kolhydrater, 15% protein, å 15% fett :) åt gröt t frukost, som ja tänkte äta imorn å, på havregryn, havremjölk, banan, hampa, kakao, banan, å agavesirap!
Sen har ja ätit näästan en hel förpackning vindruvor, en mighty bar, en froosh-smoothie, ärtor + morötter, och preworkouten fick bli 2 portioner boveteflingor med 2 små bananer och havremjölk, och lite av vindruvorna!:)
Å postworkouten har blivit chasewnötter, några dadlar, lite mer boveteflingor me mjölk och en msk chiafrön, och kokta bönor, 3 dl kokta röda linser, å champinjoner!:) kryddat med salt, dragon, å basilika!:D och Sweet chilisås ;) så de blev min veganska dag! Jag e nöjd :) å imorn blir en vanlig dag, cheatday på torsdag, sen förhoppningsvis okej kost fredag-lördag-söndag.. Vet ju aldrig hur de blir när ja ska va borta 3 dagar haha, men ska väl försöka äta okej ändå :p inte pizza varje dag..;)

Och ikväll sprang jag först 3 km på löpbandet, på 15 min å 7 sek, sen körde ja några set bänk, 3 set dips, å 3 magövningar :) chill!

Å nu ska ja äta, för de har ja inte gjort än, så blir senmiddag idag.. Men vi ses imorn! 2 dagar kvar sen helg!:D typ iallafall..

Av Elise - 14 mars 2016 21:06

Wooh, måndagen över, 3 days to go! Ett riktigt härligt boxningspass fick ja in idag å! De va ett rött pass, så vi körde 3 olika intervallstationer, och 3 ronder på varje station.. Vi körde 15 sekunders intervaller med 15 sekunders vila, 6 ggr varje rond.. Vi körde skuggboxning, säck, och step-up/hopprep! Så sammanlagt 18 st intervaller på varje station.. Så allt som allt 54st 15-sekunders intervaller..;) och jag hade mycket kraft att ge idag! Speciellt på skuggen tycker jag att jag höll igång riktigt bra..! Riktigt skönt vare! Sen avslutade vi med 3 st explosivitetsövningar :) 4x4 vanliga spänsthopp, där man går ner till höjden av en bänk, 10-5-3 Box-hops, fast på 2 "madrassplintar", sen 4x4 slå/kasta medicinboll mot en vägg :) och vilan mellan varje set är så lång tid som de tar för den andra att köra! Sen avslutade vi med 2 ronder nedvarvningsskugg, och stretching! Riktigt härligt pass alltså! Klämde verkligen ur mig :D vilodagen igår var alltså välbehövlig..!

Och imorn blir de först löpning på gymmet (på kvällen snackar jag nu alltså), sen "bara" bänk och mage! Och på onsdag blire teknik, och på torsdag har ja vilodag, igen..! Eftersom de blir träningsläger över helgen :) blir skoooj! Nice vecka ändå!
Å imorn å på torsdag äre svenska NP.. Hoppas på de bästa! Å ja har bestämt mig för cheatday på torsdag också :D lite belöning efter de nationella proven, och lite laddning inför helgen ;) haha, typiskt med cheatday på en vilodag..;P men då får ja förhoppningsvis laddning..!

Och imorn Planerar jag en vegansk dag..!:) idag har jag ätit äggröra med champinjoner till frukost, mighty bar t snack, ris å kebabgryta till lunch, + lite chips, å preworkouten blev en celsius och en större skål med havremjölk, pauluns boveteflingor, å en banan!:) de va riktigt gott faktist..:P kanske va den som gav mig energi ikväll..? :D de kommer jag nog äta imorn å..;) de kanske blir min nya typical preworkout istället för riskaka å jordnötssmör..? Haha! Så långt flingorna räcker då ;) tror inte dom finns på vår Ica elr Coop där jag bor..

Och middagen blev vääldigt mkt rökta kalkonskivor och en proteinshake på 2 dl mandelmjölk å 1 portion chokladprotein innan ja hoppade in i duschen, sen 3 dl kokta linser med champinjoner, salt, dragon, å basilika efter.. Med en klick aioli!:) yum!

Å imorn blir väl ändå en hyfsat chill dag antar ja.. NP hela förmiddagen, lunch, å bara slöjd efter!

Nu är ja törstig, så ska dricka, borsta tänderna, slappa, å sova..! Syns imorn!:)

Av Elise - 13 mars 2016 19:35

Skönt avslut på veckan! Vilodag å lite shopping :) hittade äntligen i alla fall 2 tröjor, på senaste tiden har ja inte fått med mig så mkt tröjor hem.. Men fick med mig en typ "vinter/vår/höst"- tröja å en vår/sommar tröja :) så de va nice!

Och idag åt jag likadan äggröra till frukost som i fredags.. Planerar att äta de imorn å.. Å fick äta rester från igår till lunch, så ett kycklingbröst med rotfrukter, aioli, å ketchup!:) å sen åt ja en mighty bar som snack, sen när vi kom hem åt ja lite flingor som vi köpte påvägen hem! Har vart väldigt sugen på cornflakes/flingor denhär veckan.. Så köpte nån nyhet från pauluns, de va chia- och boveteflingor!:) I approve! Tog tom 2 skålar, haha ;) första direkt när vi kom hem, med mandelmjölk, å andra medan ja gjorde middagen, med havremjölk.. Den blev snäppet bättre med havremjölk! Så tips!:) planerar att äta de imorn med havremjölk å en banan..;)

Men sen improviserade jag ihop en lyckad, vegansk middag! 3 dl kokta röda linser, 2 små sötpotatisar, 1 gullök, champinjoner, salt, dragon, och basilika!:) ja kokade först linserna och potatisen för sig, och stekte löken och champinjonerna, sen blandade jag samman allt med en slev och kryddade!:) vart verkligen lyckat! Och mättande :) så jag har ätit 3 veganska mål och 2 ickeveganska mål idag.. Får vara nöjd ;)

Och ja, ni ser ju vad ja köpt på bild :)

Å imorn äre ny vecka. Går 4 dagar, 3 dagar på läger, sen 3 nya skoldagar, å påsklooov!:D wiii!

Å nu ska jag snart duscha, sen slappa resten av söndagen..! Ses imorn!:)

Tröjan från bikbok är olivgrön i verkligheten, den ser nästan lite brun ut på bild..

Av Elise - 12 mars 2016 15:38

Heelg!:D dock lördag idag.. Haha! Men engelskaprovet gick lite sämre än väntat, men äsch..
Och igår bestämde jag mig för att ha cheatday :) muums! Åt naturgodis, dock fick jag en del kvar, så de kan ja spara till nästa vecka ;) sen åt ja upp jordnötssmöret och en chipspåse..! De va min fredagskväll de ;) åt naturgodis innan träningen, så preworkouten fick bli naturgodis, en proteinboll, och bananpannkaka! :D yummie!
Och efter träningen drack jag en proteinshake på havremjölk och chokladprotein!:) sen åt ja då jordnötssmör å en påse chips :D bra avslut!
Och min frukost igår blev äggröra på 2 hela ägg och 2 äggvitor, ca 1 dl havremjölk, och champinjoner :)
Sen en mighty bar som snack, som vanligt, och lunchen blev ärtor, morot, potatismos, å liite ris med kebabgryta :P vart ju knappast så mkt veganskt igår men ja..

Och nu är de helg! Va skönt :D har fått in ett benpass idag, lördag, och jag planerar att springa lite intervaller senare ikväll.. Vi fårse, men de är planen.. Bli 200meters-intervaller isf :P förmodligen på typ 2km elr nåt sånt.. Så blir 10'st intervaller då! Börjar väl med å gå/jogga 500m elr nåt sånt, sen kör ja 10 intervaller :) och benpasset ser ni nedan! Idag blev ett bra benpass :D mina ben skakade när ja stod i kön på Ica å skulle betala jordnötssmör.. Haha :) köpte bara de..

Och idag åt jag gröt till frukost..! Den vegansk åtminstone..;) 1 dl havregryn, 2 dl vatten, 20g hampaprotein, 1 msk kakao, 1 banan, 1-1.5dl havremjölk, en banan, å agavesirap!:) och efter gymmet åt jag den sista proteinbollen och en riskaka innan jag började med maten.. Recept på proteinbollarna nedan också :)
Och maten jag gjorde var sötpotatis, blomkål, morot, å champinjoner i ugn, och 4 st kycklingbröst med svartpeppar och grillkrydda!:D hade rotfrukterna i 25 min på 200 grader, och kycklingen i 30-35 min på 200grader.. Sen till de åt ja ketchup å lite aioli!:D smakade som riktig restaurangmat med aiolin!:) mums!

Och de har ju gått ett tag på dagen.. Men ja ska slappa, kolla igen lite youtubevideos, förhoppningsvis springa, sen tvätta håret och duscha, kanske ha ansiktsmask, å slappa lite till! De e vad jag har planerat idag :) gymmet har blivit mitt andra hem.. Men klagar inte ;)

Och nästa vecka då.. Jag går bara till torsdagen! Wii! För på fredag blire träningsläger med landslaget.. Jag åker med min ena tränare på fredagmorgon förmodligen, så kommer vi hem på söndag :) så de blir kul! Å veckan efter går vi bara till onsdag, sen får vi påsklov!:D och till helgen har jag match då också.. Förmodligen säsongens sista.. Sen blire massa träning! :)
Nä nu vill ja slappa lite.. Vi syns imorn!:)

Proteinbollar:

1 dl chokladproteinpulver
1 msk jordnötssmör
1 tsk kokosolja
3 msk havregryn
1 msk chiafrön
1 msk riven kokos + att rulla i
En skvätt vatten
1 msk-ish agavesirap

Blanda alla ingredienser. Ställ sedan några minuter i kylen, innan du tar ut smeten och rullar till 5 st bollar. Rulla sedan i kokos, och förvara i kylen!



Benpass:

Knäböj: 10 reps på: 20, 25, 30, 35kg
"Halv-knäböj" (går ner till höjden av en bänk och sen tillbaka upp): 10x3 40+50+55kg
Frontböj: 10 reps: 20 kg, 25kg

Marklyft: 10x3 - 40kg

Step ups: 8x3/ben - 18 kg

Gående utfall: 10x4 - 24 kg

Höftlyft i Smith: 10x4 - 40kg

Burn out: Donkey kicks - 15x5/ben, 2.5kg

Av Elise - 10 mars 2016 19:50

Woooo nästan fredag!:D men börjar dagen med Engelskaprov imorn.. Sen äre jobbigaste dagarna idah å imorn..
Men sen äre heeeeelg..!! :D sen går vi bara hela nästa vecka och till onsdagen beckan efter de.. Sen påsklov! Gud så skönt!:D och efter de kommer sommarlovet.. Sjukt!! Men vi har svenska nationella nästa vecka på tisdag och torsdag, sen ett vanligt SO-prov onsdagen efter de.. Nästa NP blir nångång i april.. De e spanska..

Men, just nu sitter ja i köket iaf :) äter 3 dl kokta linser med gurka och sweet chilisås.. Ovanligt ;) och en proteinshake på 1 portion chokladprotein och en blandning av mandelmjölk och havremjölk..!
Och frukosten idag blev gröt, på 1 dl havregryn, 2 dl vatten, 2dl-ish sojamjölk (vart dock lite för mkt, men ja ville gö slut på förpackningen), 1 msk kakao, 20g Hampaprotein, 1 banan, å massa agavesirap!:) sen blev snacket 1 mighty bar..

Och lunchen blev först ärtor, med potatismos och ketchup! Gud va gott de e me potatismos..! Sen åt ja faktist en Questbar! De va ett tah sen!:D åt en nyhet som också är limiten edition tror ja, pumpkin pie vare iaf! :) inte toppbetyg av mig, men Isabell å Tova tyckte den va godare än de andra ja haft så, Aa, haha..

Sen när ja kom hem fixk min preworkout bli massa chasewnötter, 2-3 riskakor, lite jordnötssmör, å lite naturgodis!:) ja bakade också proteinchokladbollar/Jordnötsbollar!:D har inte smakat en hel boll än, men har smakat smeten, å den va good!:D så hoppas väl att den e bra..!

Och nu efter träningen har jag ju skricit vad jag ätit.. Så.. Aa.. :) de va de!

Nu resten av kvällen ska ja först duscha, sen ska ja slappa till youtube..! Och juste, plugga... Vi ska ha prov på Irland..

Men fredag imorn! Taggaaaa :D

Presentation


Här är en 15-årig tjej som bloggar om sin vardag :) jag boxas, och gillar att träna, äta gott och hälsosamt & shoppa :) kika gärna & se om du tänkt stanna!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7
8
9 10
11
12 13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25 26 27
28
29 30 31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards