sts

Alla inlägg under augusti 2015

Av Elise - 16 augusti 2015 18:02

Nu har alla åkt och allt är undanplockat!:) jag plockade undan allt å diskade alla fika-fat.. Duktig ;) mamma å min brorsa planerade tysligen rosor ute..? Haha visste inte ens de.. Men då vart de dubbla jobb gjort då!:) la in allt i sina ursprungsförpackningar och så.. Men la inte in i frysen, för fattade inte hur de hade legat feån början haha :p

Men höll mig faktist väldigt bra idag! Tog 1 "normalstor" tårtbit av almondy daimtårta, som då är glutenfri, sen 2 mindre bitar som blev ungefär lika stor som de första ja tog :) sen tog ja 2 skivor av lingonpepparkakan! Ååh, den e så god! Den kommer bli farlig i jul alltså haha.. Men de va då de ja höll mig till :) jo drack ett litet glas saft också :p drack vatten annars! Tog bara saften för de var de sista kvar i bägaren när ja plockade undan..

Och de kom intr så många, bara min moster, mormor, och 3 till :) mormor kom tydligen iallafall fast vi trodde hon va borta haha..
Men ja fixk iaf de på bild nedan :) e taggad på bakboken ja fick av min moster..;)
Så fick ja en väckarklocka av mamma haha.. För ja brukar ju använda mobilen som köpcka.. Men en väckarklocka kan man ju inte sätta flera larm på så venne om den kommer till användning.. Annars får ja ha 2 klockor på nattduksbordet haha!

Av Elise - 16 augusti 2015 11:37

Nu har ja vart duktig! Haha :D efter frukosten (vilket var gröt med äggvitor, ocj banan å hallon) så har ja gått runt å plockat lite! Har dammsugit ur soffan och bytt filt som var i hörnet, så ska sofftyget skakas och läggas tillbaka igen, sen har ja städat badrummet nere, och plockat undan skor å lite sånt i hallen!:) kommer förmodligen fortsätta lite senare pckså :p alla kommer hit klockan 3 :) jo min morbror svängde förbi med litr pengar också, för han å mormor kan inte komma sen, för dom ska upp nånstans å hälsa på nån släkting..

Men detta blir lunch!:D vegansk ;) jag vill faktist börja äta mer å mer veganskt/vegetariskt.. För kött och djurprodukter är inte så bra för hälsan.. Men har lite problem med proteinet annars hehe! Ska inte bli vegetarian elr vegan, men äta mer sån mat tänkte jag!:) och börjar med denna lunchen :) 1 burk chanponjoner, som ja steka lite lätt i kokosolja ett par minuter, för att få dom varma å Goa ;) sen har ja också vanliga ärtor, lite gurka, och 1 paket med ekologiska blandade bönor! Vilket alltså är kikärtor, kidneybönor, och stora vita bönor :) och som C-vitamin för att öka järnupptaget har ja ett glas apelsinjuice till!:) ååh, har inte druckit apelsinjuice på hur länge som helst..:3

Men nu ska ja fortsätta på min förvånansvärt goda lunch och kolla lite på iPaden! Ses förmodligen efter kalaset sen!:)

Av Elise - 15 augusti 2015 20:52

Idag har vart pretty effektiv!:D vi har gjort klart taket, de enda som saknas är takplattorna (heter de så..?) :) och sen har ja hunnit ge mamma en maskinbehandling, så ja ska få en ansiktsbehandling imorn, sen så har ja slått in min brorsas paket nu (äntligen) och dammat och dammsugit i mitt rum!:D skönt! Då är mitt rum klart imorn!:) och ja kanske ska baka kakor imorn också!:D jag har gjort de en gång förut, och de vart bra! Dom vart litr mindre än ja trodde då, men de skulle va bra strl tills imorn :) men vi fårse.. Isf måste ja leta fram kakreveptet.. Fast nu när ja tänker efter har vi nog inte ens alla ingredienser.. Chokladbitar tex haha.. Men äsch då äre bara att köpa :)

Och middan vart något väldigt enkelt, 1 äpple, 1 banan, och 1 msk jordnötssmör, sen ett snack litr senare vart en ganska tjock skiva av lingonpepparkakan mamma bakade idag!:D så gott, men långt ifrån nyttigt haha! Den pepparkakan e livsfarlig alltså..;) så har ja ätit smet av både lingonpepparkaka och tigerkaka idag!:D men umorn blir riktiga cheatdayen.. Haha ;)

Och som kvällssnack just nu äter ja bananglass (2 bananer) med 1 s'mores-bar från Questbar (den hamnar nog i min topplista..;)) och en brödskiva! Perfekt avslut :) och en kopp te..;)

Så, de va min dag alltså :) ses imorn! Då blir de nog fullt stök hehe..

Av Elise - 15 augusti 2015 12:35

Lunchen blir samma som middan igår! Dast lite mer potstis ;) men torsken gjorde ja igår, så behövde bara koka potatis och värma ärtorna!:) vart mos-ish till idag också ;) fast kanske hämtar litr mer ketchup..

Och frukosten vart bara körsbär, 1 äpple, 1 banan, och 1 msk jordnötssmör :) enkelt å gott!

Men vi gör klart den sista biten av taket som vi intr hann med förra gången eftersom virket tog slut.. Ocj efter de blir de förmodligen städa hela dahen.. För de blir ju kalas imorn :) så fix hela dan idag alltså.. Äntligen är ja iaf effektiv!

Av Elise - 14 augusti 2015 20:30

Nu känner ja mig duktig! Haha!:D när ja gjort en hel måltid ;)
De är då 200g kokt torsk, med ärtor ocj mos-ish aka mosade potatisar med skal och några klickar smör!:D nöjd alltså ;) och ketchupen gjorde mkt :)

Direkt när ja kom hem från träningen åt ja en kokt äggvita, för de låg ett ägg i kylen.. Så gjorde ja dehär :) tog 40 min minst sisådär haha, men nu när ja sitter i sängen kan ja säga att de va värt de ;)

Men på träningen idag var de bara en "lugn" teknik :) vi körde lite basövningar så att säga en å en, elr basslagkombinationer kanske man ska säga haha! Sen efter de körde vi 5 ronder säck, och några skuggronder, och avslutade med egen styrka :) ja körde bara nåt enkelt.. Armhävningar 10-7-5-3-1-3-5-7-10, och 50 situps med slag, 25 sido-situps/sida, sen nån övning där man ligger raklång och går upp och möter armbåge med motsatt knä, går ner, och gör om, med andra benet ocj armen.. Den heter nånting men kommer inte på de just nu.. 30 sånna också :) de fick räcka ^^ och avslutat med lite stretch! De som är skönt me träningarna också är stt ja får stretcha 3ggr i veckan igen..;) kanske inte så supernoggrann stretch, eftersom de bara är några minuter, men ändå.. I somras när ja satte på en video å stretchade stretchade jag ju i 40 min utan att ja tänkte på de!

Av Elise - 14 augusti 2015 16:11

Idag vart lunchen en nybakad muffin och potatis och löksås feån igår.. Haha, va inte speciellt hungrig, och är de inte nu heller!
Men nu som preworkout äter ja iaf 2 limp-skivor med smör, 1 banan med 1 msk jordnötssmör, sen 2 mixade bananer med hallon!:)
Och just nu sitter jag vid uteplatsen och njuter lite av eftermiddagssolen! :) nu vart de sommar värme igen..!

Men så är läget nu :) sitter ute å äter, å sen blire träning!

Av Elise - 14 augusti 2015 10:40

Idag vart de en lite senare frukost än i vanliga fall :p men de blir gröt med äggvitor och de sista av proteinpulvret.. Nu har ja bara vanilj"proteinpulvret":/ de e ju inte ett proteinpulver egentligen.. De har bara hyfsat högt me protein/portion :) 15g för 2 skopor.. Ett vanligt proteinpulver har ju mellan 20-25g ungefär :p

Men idag är planerna iaf att baka en till sats med muffins, och kanske damma.. Och tänkte plocka iordning i mitt rum också.. Men sen får vi ju se hur mycket som faktist blir av.. Haha!

Gröten smakade btw lite skumt..?

Mat

Av Elise - 13 augusti 2015 21:33

Ja.. Alltså idag har ja ätit och kollat på yt iprincip.. Tog en liten paus ocj bakade i mitten! Inget 'nyttigt' dock.. Gjorde muffins till kalaset tills på söndag, fast, glutenfria ;) och dom är SUPERgoda! Men dom är inte sockerfria.. Men de e ju till kalas så :) man skulle ha 4dl finax glutenfri mjölmix i, men ja gjorde egen! 1 dl mandelmjöl, 1 dl rismjöl, 1 dl kokosmjöl, och 1 dl majsmjöl! Vart super!:) så hade ja 4/5 av sockret som stod i receptet..;) vart still supergott! Och hade blåbär å hallon i vissa :) ska nog göra en till sats kanske imorn'! För de vart bara 12 muffins..;) och ja var ju tvungen å smaka..;) men gjorde en speciell nämligen som ja skulle smaka.. Halva me bär å halva utan! Men ja märkte inte vilket som va vilket när ja åt för ka tänkte bara på att de va gott haha! Men åt den minsta också.. För när ka hade fyllt alla formar hade ja bara en liten smetklick kvar, så klickade över de i en till form, ocj försökte fylla den så gott de gick med överflödig smet från andra formar :) och jo, råkade visst ta en tsk vaniljsocker för mlt oclså hehe.. Men de vart super ändå!:)

Så några h efter muffinsen vart de mat, än en gång inte de bästa, sidfläsk med löksås och potatis från trädgården :) knappt mättande alltså haha..

Men nu sitter ja här i sängen, 2 1/2h senare, å äter the final meal of today :) äter de sista ca 100g kvarg som var kvar sen igår, och egentligen gick kvargen ut igår, men ja öppnade den ku igår, så tänkte att de va sälert ingen fara..;) så toppade ja med färska hallon, och i skålen bredvid är de 2 bananer-i form av bananglass, toppat med en Questbar! Nya standarn haha.. En av mina favoritbarer dessutom!:) double chocolate chunk!

Men nu har ja alldeles strax ätit upp kvarg-skålen, så ska börja på glassen ocj avsluta med yt! Ses imorn!:)

Skapa flashcards