Direktlänk till inlägg 24 juni 2015
Ooh ja, du hörde rätt ;p dessa munkar är både otroligt goda, och söta! Är verkligen nöjd! :D och har man ingen munk-form kan man bara göra som ja gjorde på bilden nedan ;) busenkelt med muffinsformar! Munkarna blir också glutenfria om man har glutenfria havregryn!:D Och alltså.. Detta är verkligen ett av dom godaste nyttiga recept ja gjort! Kanske tom av alla recept jag nånsin gjort!! Alltså ja skojar iiiinte :D tänk er liksom banan, choklad, och vanilj i en blandning... Eller hur!?
Så hur gör man dessa magiska munkar då!?
1 dl havregryn, mixat till mjöl (glutenfria/vanliga)
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1-2 skopor vaniljproteinpulver (alltså 1 portion, 1 eller 2 skopor, beroende på vilket protein du har)
1 mosad banan
1 tsk steviaströ
1 krm vaniljarom/1 tsk vaniljextrakt (jag hade vaniljarom)
Valfria toppings, ex mörkchoklad, kokos, krossade nötter, m.m
Mixa först havregrynen till ett mjöl.
Blanda sedan i resterande ingredienser förutom bananen.
Mosa bananen, och blanda med de torra. Det är enklast med händerna.
Smörj en munk-form, och lägg i degen. Eller, om du inte har någon form, ta en muffinsform, och lägg i degen, och gör ett hål i mitten med ett ihoprullat muffinspapper. Låt sedan pappret va kvar i munken när plåten är i ugnen.
Man skulle sökert kunna göra detta utan muffinsformen också, testa med bara muffinspapper om du inte har munkform elr muffinsform.
Grädda i ugnen på 180 grader i ca 10 min.
Låt de svalna, och ta ut munkarna, och toppa. Jag smälte choklad och hade på, och strödde på krossade hasselnötter, kokos, och varma mosade jordgubbar.
Man skulle egentligen ha ägg i också, men de glömde jag (hehe, oops) men de vart hur bra som helst ändå, så skrev inte med de heller!:) men om man vill ha de är de bara att ha i 1 ägg och 1 äggvita också. Men då förändras näringsvärdet.
Och dehär är näringsvärdet, av 6 munkar, utan några toppings, och med glutenfria havregryn.
1 munk av 6 innehåller:
112 kcal
4.5g fett
5.17g protein
11.7g kolhydrater
Jag tyckte muffinsarna vart finast, och kanske tom lite större, när ja inte hade något muffinspapper, utan direkt i formen.
Och näringsvärdet kommer också ändras lite beroende på vilket proteinpulver du har. Mitt är inte ett "riktigt" peoteinpulver. De innehåller lite mer kalorier och lite mindre protein än ett riktigt proteinpulver, men de blir ju bara bra sen för er om ni har riktigt pulver, mindre kalorier och mer protein ;) och jag hade vassle, och inte kasein när ja gjorde detta, så jag är inte helt 100 hur proteinet förändrades i ugnen..
Recep, som ja gjorde om lite: sweetnsweat.se
Näringsuträkning: mig
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | ||||||||
|