Direktlänk till inlägg 23 mars 2015
Mm! Degär vart bättre än ja trodde :D konsistensen var perfekt, och de smaka verkligen inte som havregrynsgröt i mikron :D och ifall ni kanske är som mig oxh inte vet hur man gör gröt, ska ja säga nu :) fast detta är me lite mer protein, ocj de påverkar säkert smaken och konsistensen också, men de är inte äckligt iaf! Å de vart faktist bra me kanel på ;)
Häll i 1 dl (i mitt fall glutenfria) havregryn med 2 dl vatten i en kastrull på högsta värmen. När de börjar puttra så stå och rör om hela tiden. De kommer inte ta så jätte lång tid.
Sen kommer du få en grötig konsistens, ta då av kastrullen från plattan, och knäck i 3 äggvitor.
Ställ tillbaka på plattan, och sänk värmen till medelhög. Fortsätt röra, för de kommer va vattnigt nu när äggen är i.
När gröten har fått önskad konsistens tar du av kastrullen från plattan, å skivar ner 1/2-1 banan. Ja hade 1/2 för den låg i kylskåpet. Rör om lite till, sen är den färdig att ätas. Man kan äta den som den är eller lägga till de man vill, bär, kanel, mm.
Ifall ni bara provat havregrynsgröt i mikro, tycker ja ni ska prova detta ;) för i mikron blir den mer torr på ytan p vattnig i bottnen, så blir den sladdrig :/ men eftersom man rör om hela tiden i kastrull så blir de jämnt ;)
Jag hade som ni ser kanel på halva gröten, men när ja smakade hade ja sen på hela ;)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|